27 Şubat 2009 Cuma

Münafıklar, Şerirler, Şakiler, Gafiller, Aldanmışlar...

(Bu yazımda isim vermeden, kimlik göstermeden kötü, şerir, fesatçı, münafık, hadîslere göre "Bizden olmayan" kimseleri tenkit ediyor, Müslümanları bunlara karşı uyanık olmaya, tuzaklarına düşmemeye çağırıyorum. Bu tenkitler anonimdir. Lütfen hiçbir namuslu, şerefli, temiz, şeffaf, sâlih, muttaki Müslüman üzerine almasın.)

1. Yalan münafıklık alâmetidir. (Hadîste bildiriliyor)

2. Verdiği sözü yerine getirmemek münâfıklık alâmetidir. (Hadiste)

3. Emanetleri ehline vermemek, emanete hıyanet etmek münafıklık alâmetidir. (Kaynak: Âyet ve Hadisler)

4. Halkı/Müslümanları aldatan bizden değildir. (Hadîs)

5.Haram gelir elde etmek, haram yemek, haramla zenginleşmek büyük günahtır. (Kaynak: Kur'ân, hadîs, icmâ-i ümmet)

6. Riba alıp vermek kesin ve büyük bir haramdır.Buna helâl diyen dinden çıkar. (Ribacılar Allah'a ve Resulüne savaş ilân etmişlerdir. (Kaynak: Kur'ân, Sünnet, İcmâ, Şeriat)

7.Lüks, israf, sefahat, aşırı tüketim, gösteriş, gurur, kibir, saçıp savurma haramdır. Kur'ân-ı Kerîm müsrifleri (saçıp savuranları) Şeytanın kardeşleri olarak ilan etmektedir. (Kaynak: Kur'ân, Sünnet ve İcmâ)

8.Yüce Allah ve Resûlü mü'minleri kâfirlerle dost olmaktan, onları velî (idareci) edinmekten, onlara güvenmekten men etmiştir. (Kur'ân, Sünnet)

9. İslâm'ın geçim konusundaki temel prensibi kanaat ve iktisattır. Buna riayet etmeyenler günahkârdır, müsriftir. Kur'ân'da "Yiyiniz içiniz, fakat israf etmeyiniz...) buyuruluyor. Efendimiz kanaatle yaşamıştır, kanaati tavsiye etmiştir. (Kitap, Sünnet, İcmâ, bütün ahlâk kitaplarımız)

10. İslâm riyaset hırsını (başkan olmak ihtirasını) kötü görmüştür. Riyaset ateşten bir gömlektir. Riyasete tâlip olmak haramdır. Kendisi tâlip olmaz, matlup (istenen) olursa, ehliyeti yoksa kabul etmek yine haramdır. (Elmalı Tefsiri'nin Yunus suresindeki açıklamayı okuyunuz.)

11. Saray yavrusu müzeyyen meskenler, pahalı ve lüks yazlıklar, lüks binitler, lüks mobilya, lüks giyim kuşam, lüks hayat Müslümana yakışmaz. Bunlar fanî dünyanın oyuncaklarıdır. Gelip geçicidir. Lüks ve israf bir toplumu çökertir. (Din ahlâkı kitaplarında bu konuda Kur'ân'a ve Sünnete dayanılarak verilmiş hayli bilgi vardır.)

12. Müslümanlar sarsılmaz bir birlik teşkil etmelidir. Müslüman topluluğunun ismi Ümmettir. Bu ismi onlara Allah vermiştir. Müslümanların birliğini parçalayanlar haindir. Ümmet içinde çeşitlilikler, meşreb farklılıkları olabilir ama onların üzerinde mutlaka Ümmet ve Birlik olması gerekir. (Tefsir kitapları ve diğer muteber kaynaklar.)

13. Bütün Müslümanlar hukuk önünde eşittir. Hırsızlık ve diğer suçlarda eşitsizlik ve ayırım kabul edilemez. Bu konuda Peygamberimizin şu beyanı esas alınır: "Allah'a yemin ederim ki, kızım Fâtıma hırsızlık yapmış olsaydı, onun da elini kestirirdim."

14. Hadîste "Komşusu aç gecelerken, kendisi tok sabahlayan bizden değildir" buyrulmuştur. Halka, Müslümanlara acımayan, milyonlarca vatandaş sıkıntı içinde yaşarken kendileri Nemrud ve Firavun gibi lüks, israflı, sefih bir hayat sürenler, saçıp savuranlar, saçı bitmedik yetimlerin, fakir fukaranın haklarını yiyenler çok kötü insanlardır.

15. İslâm dini menfi kavmiyetçiliği yasaklamıştır. Hangi ırka mensup olurlarsa olsunlar mü'minler kardeştir. Üstünlük şu veya bu ırka mensup olmakla değil, takva ile olur. (Tefsir ve hadîs kitapları.)

16. İnsanların görmediği, bilmediği, delillerine sahip olmadığı kötülükleri Allah bilir. Bunları, insanların amellerini yazmakla vazifelendirilmiş melekler amel defterlerine yazar. Ahirette Büyük Mahkemede bunların hesabı sorulacaktır. (Bütün ilmihal ve akaid kitaplarında yazılıdır.)

17. Zekâtlar, Kur'ân'da kesin ve çok açık olarak belirtilmiş sekiz sınıf insana verilir. Bunların başında fakirler ve miskinler gelir. Zekâtlar tüzel kişilere (dernek, vakıf, cemaat vs.) verilmez, hakikî kişilere verilir. Bu husus bütün fıkıh kitaplarımızda bildirilmiştir.

18. Ümmetin başında bir İmam-ı Kebir, bir Emîrü'l-müminîn bulunması gereklidir. (Akaid ve diğer din kitaplarında yazılıdır.)

19. Riba ile, haram yollarla, rüşvetle, ihalelere fesat karıştırılarak, gayr-i meşru rantlarla, beytülmali hortumlayarak, saçı bitmedik yetimlerin haklarını yiyerek, Kur'ân ve Sünnetin yasakladığı yollarla, ahlâka aykırı olarak elde edilmiş bütün haram, kirli, kara, necis servetler ateştir. Sahiplerini dünyada ve ahirette rezil ü rüsvay eder, Ceheneme yuvarlar. (Bütün din kitaplarımızda bu konuda bilgiler, uyarılar bulunmaktadır.)

20. Resûlullah Efendimiz (Salat ve selam olsun O'na) eline para ve mal geçtiği zaman bunları dağıtırdı. "Uhud dağı kadar altınım olsa, borç ödemek için saklayacağım bir altın dışında hepsini tasadduk eder, dağıtırdım" buyurmuşlardır.Müslüman parayı put haline getirmez, Müslüman paraya ve servete tapmaz, Müslüman parayı dinin yerine koymaz. Böyle yapanlar münafık, şerir, şaki, cehennemlik kimselerdir.

21. Benliği (nefs-i emmâresi) Müslümanın en büyük düşmanıdır. Kur'ân'da "Kötülükle çok emr eden nefis" buyuruluyor. Her Müslüman nefs-i emâresi ile savaşmalıdır. Bu savaş Büyük Cihad'tır. Büyük Cİhad yapılmadan, küçük cihadda başarılı ve muzaffer olunmaz. (Din ve ahlâk kitaplarımız)

Yukarıda arz ettiğim 21 madde, her Müslümanın iyi bilmesi gereken konulardır. Bunlara dikkat edilmezse Cehenneme düşme tehlikesi vardır.Allah'ın ve Peygamberin buyrukları, Kur'ân ve Sünnet hükümleri, Şeriat kuralları, İslâm ahlâkının emir ve yasakları, bilgelerin tavsiye ve uyarıları hafife alınamaz. Alanlar ve yiyenler yanar.

Mehmet Şevket Eygi
26.02.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder