28 Mart 2009 Cumartesi

Emaneti ehline ver

Millet olarak emaneti ehline vermeliyiz. Bu, ilahi bir emir olduğu gibi, aynı zamanda insani bir vecibedir. Yani, siyasi taassup içinde oylarımızı hırsıza, arsıza, soysuza değil, maddi ve manevi anlamda düzgün olan insana vermeliyiz. Menfi puan alanlardan, babalarımızın oğlu dahi olsa uzak durmalıyız.

Zira, naehil kişileri, sadece partidaş, karındaş olduğu için desteklersek, hak ölçüsünü bir tarafa koyarak hareket edersek, insan olma haysiyetinden uzaklaşmış oluruz. Emanete hıyanet etme temayülünde bulunanları denemeye kalkışırsak, necat bulmamıza imkan olmaz.

Yanlışta ısrar, sadece felaketlere uğrama sebebidir, neslin zararınadır, geleceğimizin kararmasına vesiledir. Onun için, nesli ve istikbali düşünenler, emaneti ehline teslim etmek için oyunu kullanmalıdır. Zaten emaneti ehline vermek bir talimattır. Buna riayet, imani sadakattir. Milli ve manevi bir vecibedir. Emaneti ehline vermek ruhsat değil, bir mecburiyettir. Naehil kişilere emanetin tevdi edilmesi, kıyamet alametidir.

Nitekim, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'e "Kıyamet ne zaman kopacaktır" diye sorulduğunda, "Emanet ehline verilmediğinde" diye buyurmuşlardır.

Hiçbir şey sebepsiz değildir. Bugün içinde bulunduğumuz ekonomik, siyasal ve sosyal çıkmazlar, kendi eserimizdir. Zamanında emaneti tevdi ettiklerimizi, iyice analiz etmediğimizdendir. Çabuk inanıp, esen rüzgara uymamızdandır. Naehil insanları ehil görmemizdendir. Alışverişte gösterdiğimiz itinayı, seçtiklerimiz için göstermemiş olmamız, sıkıntılarımızın nedenidir.

Seçimler, ülkenin geleceği açısından çok önemlidir. Tercihler iyi yapılırsa, ülkemizin önü açılır. Şehirleşme gelişir, ülkenin itibarı artar. Turizmin kapıları açılır, dünya ile kucaklaşma şansı yakalanır. Ama yanlış tercihler, ülkeyi fakirleştirir, seçmenin yüzünün gülmesini zorlaştırır. Ülkenin kapıları paslanır, ekonomik gelişme tıkanır.

Onun için, oy kullanırken çok temkinli davranmak gerekir. Zira bir oy ülkeyi savaşa sürüklediği gibi, savaştan da kurtarabilir. Bir oy iktidar yaptığı gibi, muhalefete de düşürebilir. Bir oy hayırlı hizmete vesile olduğu gibi, şerre de sebebiyet verebilir.

Uzun zamandan beri, demokratik oyunlar sonucu, siyasi irade tam temsil edilememekte, seçim sisteminin azizliğine uğramakta, temsilden mahrum kalmaktadır. Bütün bunlar kullanılacak oyun sonucudur. Oy, müspete kullanıldığı zaman rahmete vesile olurken, menfiye kullanıldığında da sefalete vesile olur.

Onun için, bu sefer, 29 Mart 2009 tarihinde, oyunu Allah aşkına dikkatli kullan. Allah aşkına siyasi taassup içinde oy kullanma. Allah aşkına ülkeyi selamete ve saadete ulaştıracak projeleri olanlardan yana oyunu kullan.

Siyasi ihtiras içinde oy kullanmaktan uzak duralım. Allah aşkına hatıra, gönle göre değil, hayırlı hizmet için yola çıkanlar lehine oy kullanalım.

İsmail Müftüoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder