31 Ocak 2009 Cumartesi

Faiz fırlarmış... Ya onurumuz!

Benim ülkemin Başbakanı'nın sözü, omzundan tutularak kesilemez. Başbakan Davos'ta ne bir kişi ne de parti başkanı olarak bulunuyordu. Orada TC Devleti'nin Başbakanı olarak bulunuyordu.

Benim ülkemin Başbakanı onurlu davranışı sergileyerek toplantıyı terk ederken hem ülkem insanının hem de bölge insanının gurur kaynağı oldu. Biz bu tür onurlu davranışları çok uzun yıllardır pek yaşamadık. Bu nedenle hala bazılarımız sünepe-pısırık zihniyetle korku dolu yaşamlarını sürdürebiliyorlar.

Ekonomi bölümü olarak merak ettik: İş Dünyası acaba ne düşünüyor? Bu sayfada yer verme imkânı bulduğumuz görüşleri yayınlama kararı aldık.

Fakat dün bazı kuruluşların ve işadamlarının toplantıları vardı. Onlar fikirlerini beyan edemediler. Dün sanki kriz Türkiye'yi es geçti. Toplantılar gece yarılarına kadar sürmüş olacak ki telefonlarımıza çıkamadılar. Anılan iş örgütü başkanlarına, patronlara ve işadamlarına sekreterleri bir not dahi ulaştıramadı. Hal böyle olunca da konuya değinmekten çekindikleri izlenimi doğdu.

Ama ben değineceğim. Bugün benim de fikrim değişti. Artık:

Bu korkak iş dünyası içinde olmak istemiyorum.

İktidar zengini oluşturulmasın ama ülkemin çıkarları ile uyuşan zenginlerimiz oluşturulsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti acilen kendi halkının çıkarlarına hizmet eden zenginler oluşturmalıdır. Kendi zenginlerimizi oluşturma ihtiyacımızı bugün bir kez daha görüyoruz.

İş dünyasından bazıları neden korktu? İsrail Cumhurbaşkanı bile özür dilemişken bu adamlar neden korkuyor? Bilmediğimiz bir şey varsa hep beraber onları koruyalım. Acaba korku mu, onursuzluk mu bu yaşadığımız? Ne var söyleyin? Neden çekiniyorsunuz?

İsterlerse ülkede kriz çıkar, dolar fırlar, faiz yükselir borsa çökermiş.

Ya onurumuz da düşerse!

İbrahim Kahveci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder