3 Temmuz 2009 Cuma

MEHMET ŞEVKET EYGİ

Hizmet ve Hezimet

Bu düzen ve sistem zalimdir, kötüdür, çarpıktır, bâtıldır. Onun yerine âdil, iyi, doğru, dürüst, hak bir düzen getirmek için çalışmak gerekir.

Muhalefet yaparken, ellerinde imkân ve güç yok iken, bu düzenin aleyhinde bulunan; sonra ellerine fırsat geçince bozuk düzenin haram ve kirli nimetlerine tâlip olup saldıranlar haindir. İslâm dini adaleti emr eder. İslâm dini haram yemeyi kesinlikle yasak kılmıştır.

Bozuk düzenin haram, kirli, kara rantlarına talip olanlar, bunları devşirenler hıyanet içindedir.

Vaktiyle Hz. Ömer'in adaleti edebiyatı yapıp, sonra ellerine fırsat geçince deveyi hamuduyla yutanlar haindir.

Emanetlere hıyanet edenler, emanetleri ehline vermeyenler namaz da kılsalar emanet hainidir.

Kibir ve gurur büyük günahlardandır. Kibirliler ve mağrurlar yüksek Müslüman değil, alçak Müslümandır.

Müsrifler (israf yapanlar, saçıp savuranlar), ihtişam delileri beyinsizdir. Kur'ân israf yapanları "Şeytanın kardeşleri" olarak vasıflandırıyor.

Milyonlarca Müslüman sefalet ve sıkıntı içinde sürünürken kendileri Nemrud ve Firavun gibi debdebe, şaşaa, ihtişam, gösteriş, gurur, kibir, "ben neyim be" içinde lüks hayat sürenler haindir.

Fâsık-ı mütecâhir (Şeriatın yasakladığı büyük günahları açıkça ve küstahça işleyenler) merduttur.Böyle adamlardan köy olmaz kasaba olmaz.

Bir Müslüman ancak zaruret miktarı taqiyye yapabilir. Zaruret yoksa hiç yapamaz.

İslâm'a hizmet eden kimselerin temiz ve şeffaf olmaları birinci şarttır. Bulaşık, kirli, bulanık kimseler hizmet edemez, hezimet üretirler.

İslâm'ın temel emirlerinden biri de istikamettir, yani dosdoğru ve dürüst olmaktır. Kur'ân'da "Sana nasıl emr olunduysa öylece dosdoğru ol" emri verilmiştir. İslâmî hizmetlerde birinci ilke doğruluk, dürüstlük, samimiyet, niyet halisliğidir.

Hela süpürgesiyle cami temizliği yapılamaz. Ahlaka, fazilete, hikmete ters düşen metotlarla İslâm'a hizmet edilemez.

İslâm dininin prensiplerinden biri de şudur: "Helalin hesabı, haramın azabı vardır."

Dinimize, vatanımıza, halkımıza, devletimize (bozuk düzene değil!) doğru dürüst ve düzgün hizmet edenlerin ellerinden öperiz.

Hizmet perdesi ardında sömürenlere yazıklar olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder