17 Mayıs 2009 Pazar

Fazlurrahmancılık fitnesi

GÜNÜMÜZ Türkiye'sinde İslâm dininin tamamiyetini (bütünlüğünü), saflığını, ilâhî yapısını tehdit eden büyük tehlikelerden biri Fazlurrahmancılıktır. Bu bozuk ve sapık akım maalesef içten ve dıştan destek ve teşvik görmektedir. İlâhiyat fakültelerinden birini ele geçirmiştir, ötekilere de az veya çok sızmıştır. Önemli bir din kurumunda Fazlurrahman mezhebine bağlı etkili elemanlar vardır.

Fazlurrahmancılık nedir? Birkaç özelliğini sıralayayım:

1. Fazlurrahman Pakistanlıdır. Bozuk fikir ve inançları dolayısıyla bin kadar ulema, fukaha, müftü, müfessir ve muhaddis tarafından protesto edilmiş ve ülkesinden kaçmak zorunda kalmıştır. ABD'ye gitmiş ve Chicago üniversitesinde profesör olmuştur.

2. Fazlurrahman'ın oğlu İslâm'ı bırakmış, Hıristiyanlığa geçmiştir.

3. Fazlurrahmancılık, İslâm perdesi altında âdeta yeni bir din halini almıştır.

4. Fazlurrahmancılar, Kur'ân ve Sünnetteki yüzlerce kesin emrin, yasağın tarihsel olduğunu, bugün geçerli olmadığını iddia etmektedir.

Dinde reform, yenilik, değişiklik, ayıklama, tasfiye yapılmasını isteyenler Fazlurrahmancılığı tenkit etmiyor.

Fazlurrahmancılar Ehl-i Sünnet Müslümanlarına karşı taqiyye yapıyor, onları aldatıyor.

Onlara sesleniyoruz: Müslümanlara karşı taqiyye yapmasınlar... Müslümanları (din kardeşi olarak kabul ediyorlarsa) onları aldatmasınlar.Açıkça, mertçe, "Biz Fazlurrahmancıyız" diye ortaya çıksınlar.Ehl-i Sünnet İslâmlığının altını oymasınlar. Tezlerini ortaya koysunlar.Tartışmaya açık ve hazır olsunlar.

Peygamber-i Zişan Efendimiz (Salat ve selâm olsun O'na) "Bizi aldatan bizden değildir" buyurmuştur.

M.Şevket Eygi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder